top of page

Η ομάδα ᾿Επίσταμαι έχει ως στόχο να γίνει ένας δίαυλος επικοινωνίας διαφορετικών τομέων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Βασικό μέλημα είναι η διάδοση της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Ελλάδα μέσα από δράσεις κατάρτισης. 

Ιδρυτικά Μέλη

Δημοσθένης Γκερλιώτης

Δημοσθένης Γκερλιώτης, ιδρυτικό μέλος Επίσταμαι

Σπουδές

  • 2018, Πτυχίο, Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (πρώην ΜΙΘΕ), ΕΚΠΑ

  • 2019, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Σπουδές Επιστήμης και Τεχνολογίας (M.Sc. Science and Technology Studies), Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ

 

Συμμετοχή ως ομιλητής στο  Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσόφίας με θέμα: "Καύση των νεκρών-ριζοσπαστική λύση ή αντίδραση στις παραδόσεις" και στο Workshop στην Ιστορία της Φιλοσοφίας της Επιστήμης με θέμα: "O φυσικός κόσμος του Descartes". Εκπόνησε πτυχιακή εργασία με τίτλο: Τεχνολογίες Επιτήρησης: αποτύπωμα DNA, προσεγγίσεις από το πεδίο της Επιστήμης, Τεχνολογίας, Κοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπως Οικονομική Ανάλυση του Δικαίου, Φιλοσοφία Συναισθημάτων, "Κ.Π. Καβάφης: επιρροές και πολιτισμός στην Ελλάδα". Ιδρυτής του Society of Science.

 Τα ενδιαφέροντά του αφορούν την Ιστορία Επιστήμης και Τεχνολογίας, την Κοινωνιολογία της Επιστήμης και Τεχνολογίας, την Επιστημονική Αρθρογραφία και καθετί που αφορά τις νέες μελέτες και επιτεύγματα πάνω στις νέες τεχνολογίες και gadgets. Μιλάει Αγγλικά.

Δήμητρα Κορομηλά Ιδρυτικό μέλος Επίσταμαι

  Σπουδές

  • 2017, Πτυχίο, Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (πρώην ΜΙΘΕ), ΕΚΠΑ

 

Συμμετοχή ως ομιλήτρια στο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνεδριο Φιλοσοφίας με θέμα "Freud και Lacan": φιλοσοφικές και επιστημολογικές συγκλίσεις και αποκλίσεις μέσα από το παράδειγμα του Συμπλέγματος της Ηλέκτρας, το οποίο αποτελεί κομμάτι της πτυχιακής της εργασίας με θέμα: O ψυχωτικός χαρακτήρας και το Σύμπλεγμα της Ηλέκτρας: Mία ερμηνευτική προσέγγιση βάσει φροϋδικής και λακανικής θεωρίας. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά.

Δήμητρα Κορομηλά

Μαρία Κορομηλά

  Σπουδές

  • 2013, Πτυχίο, Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (πρώην ΜΙΘΕ), ΕΚΠΑ

  • 2019, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Σπουδές  Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας , ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

  • 2020 - Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο Πρόγραμμα "Φιλοσοφία και Διοίκηση", Τμήμα Φιλοσοφίας και Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ

 

Το θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας της είναι "Ο συνταγματικός έλεγχος των νόμων στην Ευρώπη και η προστασία των δικαιωμάτων". Πέρα από την Φιλοσοφίας και την Ιστορία, ενδιαφέρεται για τα  Νομικά και την Λογοτεχνία. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής ως εξωτερική συνεργάτιδα στο 2ο και 3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και  επιμορφωτικά εργαστήρια. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο Society of Science.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά.

139579876_1040465583115978_1487879450379

Μαρία Κυριάκου

Σπουδές 

  • 2017, Πτυχίο, Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της  Επιστήμης (πρώην ΜΙΘΕ), ΕΚΠΑ

  • 2021, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη "Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση, Προηγμένη Τεχνολογία και Αποκατάσταση", Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ

 

   Εκπόνησε διπλωματική εργασία  με τίτλο, "Χρήση Διεπαφών Εγκεφάλου-Υπολογιστή στην Αποκατάσταση Επικοινωνίας Ασθενών με Σύνδρομο Εγκλεισμού". Συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας. Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων σεμινάρια όπως: Introduction to Computer Science of Harvard University, Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής, Σεμινάριο εκμάθησης Τεχνικών Βλέποντος Οδηγού για άτομα με προβλήματα όρασης. Κατέχει κρατική πιστοποίηση γνώσης συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών (Braille). Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά.

133593291_1045387152612054_5226319921150

Στέλλα Μπιζάνη

Στέλλα Μπιζάνη, Ιδρυτικό μέλος Επίσταμαι

Σπουδές  

Απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, (πρώην ΜΙΘΕ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετοχή ως ομιλήτρια στο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα: "Τι είναι επαγωγή; J. S. Mill vs W. Whewell" και στο 2ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα: "Leibniz: Νόμοι και Δυνάμεις". Εκπόνησε πτυχιακή εργασία με θέμα: H Σχολιαστική Παράδοση των Στοιχείων του Ευκλείδη. Η περίπτωση του Πρόκλου και του al-Nayrizi. Μιλάει αγγλικά.

bottom of page